Η ιδέα ενός θερινού φεστιβάλ στον οικισμό μας με τίτλο MANDRAKIA ARTIS 2023 – Τα Μανδράκια της τέχνης προέκυψε μετά την απρόσμενη επιτυχία σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο φορέας την τελευταία τριετία. Το φεστιβάλ που σχεδιάζουμε να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023 και συγκεκριμένα από 23/06-10/09/2023, θα έχει πολυθεματικό και υπερτοπικό χαρακτήρα, αλλά ως αφετηρία του θα έχει την τέχνη της μουσικής και ως σημείο αναφοράς του το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενή σχηματισμό των Μανδρακίων.

Κατεβάστε το flyer

Δελτίο τύπου Jazz Ignite

ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: JAZZ IGNITE
Παρασκευή 23/06/2023

Ως πρώτη εκδήλωση και επίσημη έναρξη του φεστιβάλ επιλέχθηκε μια βραδιά τζαζ μουσικής λόγω της διαχρονικότητας και ιστορικότητάς της, στην οποία θα συμμετέχουν 5 μουσικοί με πιανίστα τον διακεκριμένο Γιώργο Κοντραφούρη.

ΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Το ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΩ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Κυριακή 02/07/2023

Η δεύτερη εκδήλωση του MANDRAKIA ARTIS 2023 είναι αφιερωμένη στην έντεχνη ελληνική μουσική. Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν στη δράση θα είναι: Όλγα Καμηλάρη (Τραγούδι), Βασίλης Γισδάκης (Τραγούδι), Βιβή Γκέκα (Μαντολίνο), Κυριακή Καμακάρη (Μαντολίνο), Σταυρούλα Καμακάρη (Πιάνο), Βαγγέλης Ζωγράφος (Μπάσο). Ο Βασίλης Γισδάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με Τραγούδια Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών, από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και πολλούς άλλους. Επιπλέον θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ
Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά
Σάββατο 15/07/2023

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιδικό εικαστικό εργαστήριο προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών να ερμηνεύσουν δημιουργικά το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενή σχηματισμό των Μανδρακίων.

ΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: PETER ELIAS & JAZZ FRIENDS
Παρασκευή 21/07/2023

Με τη συνοδεία σαξοφώνου, πλήκτρων και κρουστών, ο Peter Elias και μια σειρά από συνεργάτες του καλλιτέχνες της τζαζ θα παίξουν κομμάτια κλασικού ρεπερτορίου όλης της διαδρομής και εξέλιξης της «jazz standard», αλλά και αυτοσχεδιασμούς που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

ΣΤΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΤΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Τρίτη 08/08/2023

Τα Μανδράκια της Παράδοσης, η αναβίωση του παραδοσιακού Πανηγυριού του τόπου μας, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του οικισμού, δίπλα στην Εκκλησία, με τη συμμετοχή μουσικών και της ομάδας παραδοσιακών χορών της Μήλου, η έλευση των οποίων στο σημείο θα γίνει με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο (ενδεχομένως από θαλάσσης με συνοδεία οργάνων), υπό τους ήχους παραδοσιακής μηλιακής μουσικής και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.

ΣΤΑΣΗ ΕΚΤΗ: ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ
Εφαρμοσμένο θεατρικό εργαστήριο για παιδιά
Παρασκευή 18/08/2023

Στο εσωτερικό τριών από τα κύρια Σύρματα στα Μανδράκια και σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Μήλου, παιδιά Δημοτικού των ντόπιων και των επισκεπτών του οικισμού θα παρακολουθήσουν δραματοποιημένες αφηγήσεις ηθοποιών για αρχαίους ελληνικούς μύθους, θρύλους και παραμύθια του νησιού της Μήλου.

ΣΤΑΣΗ ΕΒΔΟΜΗ: ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ
Παρασκευή 01/09/2023

Σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα των «Κιμωλιστών» της γειτονικής νήσου Κιμώλου, θα πραγματοποιηθεί προβολή της πολυβραβευμένης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κινηματογραφικής ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κώστα Καπάκα με τίτλο «Peppermint». Τη βραβευμένη αυτή κομεντί του 1999, μια διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας και Βουλγαρίας, θα απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι, παρουσία του σκηνοθέτη και άλλων συντελεστών της ταινίας.

ΣΤΑΣΗ ΟΓΔΟΗ: ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΛΕΓΕΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Σάββατο 09/09/2023

Ως τελευταία δράση του πολυθεματικού μας φεστιβάλ και τελετή λήξης επιλέχθηκε μια συναυλία κλασικής μουσικής το Σεπτέμβριο, μήνα που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού με τους έντονους και θερμούς ρυθμούς του και δίνει τη θέση του στο ήπιο και ατμοσφαιρικό φθινόπωρο. Τίτλος της δράσης είναι «Φθινοπωρινή Ελεγεία» και θα πραγματοποιηθεί στο λιμανάκι του οικισμού με την μοναδική φυσική ακουστική του.

ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΤΗ: MANDRAKIA FOTOGRAFISKA
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ 10/09/2023

Με αφετηρία μια πρότυπη δράση του Μουσείου Φωτογραφίας της Στοκχόλμης και με έμπνευση από ασπρόμαυρες ιστορικές φωτογραφίες της ζωής στα Μανδράκια των παλαιότερων δεκαετιών από το αρχείο του συλλόγου, δημιουργείται μια διαδραστική έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή όλων.